Völgyikút Wellness - Jakuzzi

Pezsgőfürdő, jakuzzi

A pezsgőfürdők, vagy más néven jakuzzik régebben a klímaberendezésekhez és a távirányítós kapukhoz, garázsajtókhoz hasonlóan szintén luxuscikknek számítottak. Mára azonban egyre jobban elterjedtek, a wellness központokban szinte elengedhetetlen. Ezek a berendezések az ember kényelmét szolgálják és egy fárasztó nap után, vagy egy szép nyári estén remek lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódáshoz.

A berendezés vízsugarat és buborékot képez, ami kellemesen felfrissíti és masszírozza a testet. Élettani hatásai közé tartozik, hogy javítja a szervezet védekezőképességét, fokozza az öngyógyító mechanizmusokat. Élettani hatásai majdnem teljesen megegyeznek a hidromasszázséval. A különbség csupán az, hogy a pezsgőfürdőhöz nem kell masszőr és akár a barátainkkal is kipróbálhatjuk.

Előnyei:

Jótékony hatás

A víz, mint az élet egyik alapeleme megnyugtatja, ellazítja az embert. A béke és a nyugalom az egészség legfontosabb forrása. Ha a víz a fúvókákon keresztül masszírozza az izmokat, akkor még intenzívebb egészségjavító hatást gyakorol a szervezetre. Ezáltal számos stresszen is alapuló betegség kialakulását segít akadályozni, vagy állapotán javítani.

Stresszoldás

A fürdőzés csökkenti a stresszt, az izmok feszültségét, a gyors szívverést, a szorongást, a fejfájást, a krónikus fájdalmakat. A hidromasszázs javítja a vérkeringést, az emésztést, csökkenti a magas vérnyomást.

Pihentető alvás

Ez a hatás összefügg a hidromasszázs eredményezte ellazulással. Mivel az izmok feszültsége csökken, lelkileg megnyugszunk, a hidromasszázs használata után nyugodtabb, mélyebb, és pihentetőbb alvásra számíthatunk.

Immunrendszer

Serkenti a vérkeringést, javítja a szervezet természetes ellenálló képességét, gyorsítja a szervezet regenerációját. Csökkenti az izomlázat, és az ebből adódó fájdalmakat. Felgyorsítja a szervezetben fellelhető mérgek közömbösítésének folyamatát. A meleg víz felhajtóereje tehermentesíti izületeinket, és segíti azok regenerációját.